Su ostukorv on hetkel tühi!

Minust
Tere! Mina olen Janar Soo. Kunagi olin korvpallur, korra õnnestus Kalev/Cramo ridades ka Eesti Meistriks tulla, aga praegu põrgatan rohkem maitseid. Mu teekond toidumaailma algas 2017. aastal, vahetult pärast korvpallurikarjääri lõppu. Juhuste kokkulangemisel otsustasin liha söömise lõpetada — ja kui Su taimse toidu maailm on seni piirdunud toore kapsa ja porgandiga, siis on ilmselge, et midagi peab muutuma. Esimene samm oli Härmavilja külmutatud juurikate pakk ja palju katsetamist. Just sealt, köögis esimesi katsetusi tehes, sündis minu tõeline armastus toidu vastu.
Korvpall õpetas mulle, et tehnika on tähtis, aga ilma loomingulisuseta parimaid tulemusi ei saavuta. Sama kehtib ka toiduvalmistamises — kõik ei pea alati käima täpselt retsepti järgi. Parimad toidud sünnivad tihti lihtsatest asjadest ja julgusest usaldada oma instinkte.
Olen lõpetanud kokanduse eriala Kehtna Kutsehariduskeskuses Eesti tippspetsialistide käe all ning täiendanud end toitumisnõustamise alal Rahvatervise Akadeemias. Seega minu kirg köögis toetub tugevale vundamendile — aga südame ja kirega on iga retsept saanud oma näo.
Minu jaoks on toit eelkõige maitsev. Aga kuna olen loomult pigem laisk inimene (ja tean, et ma pole ainus), siis peab see ka kiire ja tervislik olema. Ideaalne toit sünnib minu maailmas alla 30 minutiga — ja tihti piisab ka vähem kui 15 minutist.
Minu missioon on lihtne: näidata, et hästi ja tervislikult söömine ei pea olema keeruline ega ajamahukas. Kui mina suudan teha imelise roa 15 minutiga, siis suudad Sina ka. Lisaks armastan ma Aasia kööki ja mulle pakub suurt naudingut Aasia maitsete kombineerimine erinevate meie regiooni maitsetega.
Selle retseptikogu loomine oli minu viis muuta elu lihtsamaks nii endale kui kõigile, kes mind sotsiaalmeedias jälgivad. Kõik siinsed retseptid on praktikas korduvalt läbi tehtud ja saanud kinnitust — minu jälgijad on need heaks kiitnud! Olen koondanud kõige populaarsemad retseptid mugavasse ja loogilisse kogumikku, et hea ja mitmekesine toit oleks kõigile käeulatuses.
Siit leiad ideid kõigile, kes:
- tahavad hästi süüa, aga ei soovi tundide viisi köögis mässata;
- tunnevad, et nende toidulaud vajaks mitmekesistamist, aga ei tea, kust alustada.
- igatsevad natuke Kagu-Aasia maitseid
Lisaks olen kokku pannud ka nimekirja kõige sagedamini kasutatavatest toorainetest ja kohtadest, kust neid ise hangin.
Minu suurim soov on, et mu retseptid ja videod tooksid inimestele rõõmu ja aitaksid näidata, et head toitu saab teha igaüks. Ja kui suudan kellelegi kas või ühe väikese naeratuse näole tuua, siis on mu töö tehtud.
Tere tulemast minu kööki!
– Janar